Pages


27 Temmuz 2010 Salı

Haşhaşi



Haşhaşi dergisinin 2. sayısı çıktı.

Osman Çakmakçı'nın acayip enerjisi var, bir kez daha inandım.

Birgün gazetesinin kültür sanat sayfasında genellikle Osman Çakmakçı'nın yazısının çıktığı bölümde bugün Mehmet Fatih'in yazısı vardı. Şöyle başlıyor yazı:

"BirGün’deki yazılarından da tanıdığımız şair ve yazar Osman Çakmakçı’nın yayına hazırladığı Haşhaşi dergisinin 2. sayısı geçtiğimiz günlerde çıktı. 1. sayısının kapağına Walter Banjamin’in ‘Esrar Üzerine’ yazdıklarını çıkaran derginin bu sayısının kapağını ünlü filozof Slavoj Zizek oluşturuyor. Dergi için özel olarak kaleme alınmış bu yazıyı Zizek’in Türkçe çevirmeni Sabri Gürses büyük bir özenle çevirmiş. Dergide ayrıca Hakan Arslanbenzer, Suat Kemal Angı, Charles Baudelaire, Metin Kaçan, Ayhan Kurt, Delmore Schwartz, Aslı Serin, Elif Sofya, Semra Topal, Halil Turhanlı, Murat Uyurkulak, Murat Yalçın, Necmi Zekâ vb gibi sıradışı isimlerin ürünleri bulunuyor."

Devamı burada: HAŞHAŞİ, SANATLA UYANIŞIN HALİ

Derginin Facebook sayfası: http://bit.ly/8Ze8kl

1 yorum:

Sanart Madamı dedi ki...

İlk sayısından sonra uzunca bir süre ortalarda görünmedi, ikinci sayısı temmuzun sonunda çıktı, üçüncüsünün ne zaman çıkacağını bilmiyordum, facebook sayfalarından öğrendim. Osman Çakmakçı'nın çabasına ben da hayranım ama keşke dergi rayına oturup en azından iki ayda bir düzenli olarak çıksa..